25 januari 2022

Wat voor soort steellook deur neem ik?

2 min read
steellook deur

Steellook deuren heb je in allerlei verschillende stijlen en maten. Zo heb je twee soorten deuren. Volledige steellook deuren of een steellook deur met glas. De steellook deur met glas heb je ook verschillende vormen. Zo kun je kiezen voor een taatsdeur. Dit is een draaideur die draait om zijn eigen verticale as. De draaipunten bevinden zich aan de boven en onderkant van de deur. Een tweede optie is een schuifdeur. Hiermee heb je ideale oplossing op twee ruimtes van elkaar te scheiden. Er wordt gebruik gemaakt van een railsysteem met wielen die goed weggewerkt kan worden. De laatste optie is een draaideur of scharnierdeur. Deze deuren lijken op een taatsdeur alleen hierbij zit het scharnier altijd tegen de muur aan.

steellook deur

Voordelen van een steellook deur

Een groot voordeel van een steellook deur is dat het veel licht doorlaat, wanneer je een houten deur hebt houd dit veel licht tegen. Een steellook deur laat veel licht door omdat alleen het frame van aluminium is en de rest is glas. Daarnaast is een voordeel van een steellook deur dat het er uniek uitziet en een robuuste uitstraling geeft aan je kamers. De steellook deur wordt met de handgemaakt en is daarom precies op jouw wensen aan te passen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van glas en aluminium, dit is goedkoper dan wanneer je gebruik maakt van echt staal. Hierdoor zijn de steellook deuren een stuk betaalbaarder maar geven ze dezelfde uitstraling als een echte stalen deur.

Steellook deur zelf maken? of kopen?

Omdat een stalen deur vaak mensen afschrikt door de prijs besluiten sommige mensen zelf een steellook deur te maken. Dit blijkt vaak geen groot succes omdat het ingewikkelder is dan het lijkt en er speciale gereedschappen voor nodig hebt. Laat het daarom altijd doen door een expert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *