Geplaatst op

Verhuizen met het coronavirus, is dat mogelijk?

Het is goed mogelijk dat jij een verhuizing gepland hebt staan nu of binnen een aantal weken, dan is het meer dan logisch dat jij je afvraagt of dit überhaupt wel mogelijk is? Ik heb veel informatie erover opgezocht bij onder andere Nederlandse verhuisbedrijven, zodat we je goed kunnen informeren over dergelijke verhuiszaken tijdens de coronacrisis.

Om gelijk kort en bondig antwoord te geven op de vraag of je mag verhuizen tijdens deze coronacrisis, is het antwoord ‘ja’. Het is voor alsnog gewoon mogelijk. Verhuisbedrijven die verhuizingen al gepland hebben staan, zullen niet gewijzigd worden. Je kan er zeer zeker vanuit gaan dat de verhuisbedrijven, zoals van der Velde verhuizingen extra veiligheidsmaatregelen hebben getroffen om eventuele verspreiding van het virus te voorkomen. Daarbij kan de klant ook vragen om eventuele aanpassingen, zodat er ook rekening wordt gehouden met jouw wens.

Er zijn enkele uitzonderingen waarbij een verhuizing wellicht niet kan doorgaan, namelijk:

  1. Als jij of een van je gezinsleden/huisgenoten verkoudheidsverschijnselen vertoond vlak voor de verhuisdag. Het zal dat voor beide partijen niet veilig genoeg zijn om de verhuizing door te laten gaan. Als dit het geval is? Neem dan zo snel mogelijk contact op met het desbetreffende verhuisbedrijf om direct te werken aan een oplossing. Dit geldt natuurlijk andersom ook, wanneer een personeelslid verkoudheidsverschijnselen vertoond zal jij ook direct wordt opgebeld.
  2. Internationale verhuizingen kunnen wellicht ook niet doorgaan. Dit verschilt per land, elk land heeft namelijk zijn eigen richtlijnen met betrekking tot het coronavirus. Sommige landen bevinden zich in code oranje en dan wordt er ook direct aangegeven dat het niet handig is om er naar toe te gaan. Daarbij zijn enkele grenzen ook gesloten voor niet noodzakelijk verkeer. Maar gelukkig wordt er tijdens een verhuizing niet vaak lastig gedaan bij grenzen.

Ben jij toch op zoek naar meer informatie? Wil je binnenkort verhuizen, maar heb je nog geen geschikt verhuisbedrijf weten te vinden? Neem dan snel een kijkje op deze website http://www.vanderveldeverhuizingen.nl