29 november 2021

Op zoek naar een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel? Ga voor baking soda

2 min read
Baking soda

Wanneer je in de supermarkt op zoek gaat naar een schoonmaakmiddelen en je voor de schappen met schoonmaakmiddelen staat, dan word je misschien wel overvallen door de vele mogelijkheden die je voorgeschoteld krijgt. Wat echter belangrijk is om te weten is dat veel van deze middelen chemische stoffen bevatten en dus bepaald niet bevorderlijk zijn voor het milieu. Zeker als je deze milieuonvriendelijke middelen buiten, bijvoorbeeld in de tuin, gebruikt is dat schadelijk. Wat dat betreft kun je veel beter een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel zoals baking soda gebruiken. Baking soda is zelfs om nog veel meer redenen handig om altijd in huis te hebben. Lees hieronder wat je zoal met dit bijzondere en veelzijdige middel kunt aanvangen.

Baking soda

Een greep uit de vele toepassingen van baking soda

Met baking soda kun je onder meer de volgende kanten op:

  • In de keuken kun je baking soda inzetten als rijsmiddel. Daarnaast is het nuttig als schoonmaker van de oven, magnetron en de vaat.
  • Ook in de rest van het huis kun je baking soda bij uitstek gebruiken als schoonmaakmiddel. Zo treedt dit product op als een uitstekende schoonmaker van vloeren van verschillende materiaalsoorten. Je kunt er ook auto’s en zilveren producten mee reinigen, vlekken uit kleding en tapijten mee krijgen en lucht en matrassen mee opfrissen.
  • Baking soda kan op verschillende manieren een positieve invloed hebben op je gezondheid. Zo kan het een remmende werking hebben op problemen met maagzuur, jeuk en misselijkheid. Heb je op een warme dag eens te lang in de zon gezeten? Dan kan baking soda uitstekend verkoelend optreden als after sun middel. Verder heeft het kwaliteiten om keelpijn, kiespijn en wratten te doen laten verdwijnen. Tenslotte is baking soda nuttig als (onderdeel van) mondwater, tandpasta, zeep, shampoo en deodorant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *