25 januari 2022

Op deze manier maak jij je eigen tv-meubel

2 min read

Heb je veel vrije tijd over en zin om productief bezig te zijn? Ga je eigen tv-meubel maken! Want het is supergaaf om iets zelfgemaakts in je huis te hebben staan. Daar kun je lekker over opscheppen bij familie en vrienden. En misschien ontstaat er wel een nieuwe hobby. In dit artikel leggen we je uit hoe je een tv-meubel maakt die ook nog eens voldoet aan de trends van tegenwoordig. Een hint: maak gebruik van beton cire kleuren. Dit is een echte trend in 2021 en zo krijg je een stoere tv-meubel.

Welk type hout?

Een handig type hout om je eigen tv- meubel te maken is MDF. Dit is een houtsoort die erg sterk is en jarenlang meegaat. Ook kun je dit materiaal zagen zonder dat het gaat splinteren. En het oogt ook nog eens heel mooi. MDF wordt in veel doe-het-zelfzaken verkocht en het is een veelvoorkomend houtsoort. Natuurlijk oogt het in de winkel nog niet zo mooi, maar met beton cire kleuren ziet het er fantastisch uit. Een voordeel van MDf: die houtsoort kun je prima verven. De beton cire kleuren gaan dus perfect op MDF.

Benodigdheden

Wat heb je nodig? MDF, houtlijm, lange schroeven, koploze spijkers, MDF vuller, keukenkast scharnieren en beton cire kleuren. Voor een stappenplan kun je het beste Google raadplegen. MAar met deze benodigdheden maak je een tv-meubel mét vakjes erin. Als je je meubel eenmaal af hebt, kun je hem een mooi kleurtje geven met één van de beton cire kleuren. Schuur hem van tevoren wel even goed op zodat de bton cire kleuren beter pakken. En klaas is kees!

Een aantal tips: zorg dat je genoeg gaten in je tv-meubel hebt waar de draden doorheen kunnen. En zorg ervoor dat de tv-meubel met beton cire kleuren groot genoeg is voor je televisie. Dat is wel zo handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *