Geplaatst op Geef een reactie

Het maken van een huis tot een thuis

huis leegruimen

Of je nu een heel huis renoveert, de keuken verbouwd of een spatje kleur toevoegt om een woonkamer op te frissen – een huis opnieuw inrichten kan een moeilijke taak zijn. En als jij net zoals veel andere tegen een struikelblok aanloopt neem dan deze handige tips mee tijdens het designen van je interieur. 

Denk aan kleuren en stoffen

Begin met de kleuren die je wilt gebruiken – voor de geschilderde muren of behang, meubels, jaloezieën en gordijnen. De derde kleur zou een hoogtepunt kunnen zijn voor kussens, lampenkappen, bed quilts en accessoires zoals een tafelkleed of zelfs een schilderij. Drie kleuren zijn altijd beter dan twee – gebruik deze kleuren door de hele kamer.

huis leegruimen

Probeer voordat je verf en materiaal koopt

Vergeet niet dat kleuren kunnen veranderen afhankelijk van de verlichting, dus koop monster potten en verf. Verf ten minstens een A2-formaat, op de lichtste en donkerste muren in dezelfde ruimte – om te zien hoe het natuurlijke licht de schaduw beïnvloedt.

Hetzelfde geldt voor behang: tape behang monsters aan de muren en draperen grote terugloop eerbare monsters over bestaande meubels of pin ze aan bestaande gordijnen en jaloezieën. Ga achteruit en zie wat je ervan denkt!

Oud transformeren naar nieuw

Als je een leeg doek hebt is het makkelijker, maar vaker moeten we werken met bestaande banken of tapijten etc. Kijk goed naar het tapijt en kijk of je wilt werken met de kleuren erin. Misschien kan je opnieuw de oude favoriete stalen deur een nieuw te leven geven tot een stalen deur met glas? Beslis of je iemand bent die van patroon houdt of van een simpel design; traditioneel of eigentijds; en kijk naar een kleurenwiel of de natuur zelf om te zien welke kleuren bij wat gaan. Bijvoorbeeld, roze en rood met groen, oranje met bruin, geel met grijs en blauw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *