Geplaatst op Geef een reactie

Een waterdicht dak

dak

Niks is vervelender dan lekkage in huis, vooral in de wintermaanden wanneer het kouder wordt. Dit is het teken dat jouw dak een opknapbeurt kan gebruiken en dit natuurlijk waterdicht moet worden. Om jouw dak waterdicht te krijgen zijn er een aantal tips die wij je mee willen geven wanneer je met het opknappen begint. 

Hellend dak en plat dak

Een hellend dak is vaak beter bestand tegen water dan een plat dak. Dit komt, omdat een water van een hellend dak afvalt en op een plat dak langdurig blijft liggen. Wanneer je een plat dak hebt, kies dan voor PVC of EPDM. Dit zijn materialen die ervoor zorgen dat jouw dak langer mee gaat en waterdicht is. EPDM is bijvoorbeeld terug te vinden in Prefab dakgoten

Goede dakgoten

Het water komt uiteindelijk terecht in je dakgoten. Je zult er dus voor moeten zorgen dat jouw dakgoten nog lang mee kunnen gaan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor kilgoten, die ervoor zorgen dat het water op de juiste manier word afgevoerd. Voor goten of onderdelen voor montage, onderhoud of repartie kun je goed bij GootTotaal terecht.

Dakbedekking

Wanneer jouw dakbedekking er al voor langere periode ligt, is deze hoogstwaarschijnlijk aan vervanging toe. Dakbedekking biedt een beschermende laag op het dak wat ervoor zorgt dat deze bestand is tegen water, sneeuw en tocht. Daarnaast heeft dakbedekking een isolerende werking doordat het beschermd tegen zon, wind en hitte. 

Dakpannen

Bij huizen met een hellend dak zorgen de dakpannen ervoor dat het water op de juiste manier wordt afgevoerd. Door het opbouwende systeem van dakpannen kan er geen water doorheen komen. Zorg er daarom voor dat de dakpannen nog van goede kwaliteit zijn en dat er geen dakpannen ontbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *