Geplaatst op

Een houten vloer kopen voor je interieur

Houten vloer kopen

De huidige vloerenindustrie biedt een breed scala aan houten vloeren die zijn ontworpen om bij de levensstijl van elk huishouden te passen. Bij een houten vloer kopen is het belangrijk om na te denken over de dagelijkse slijtage die deze zal doorstaan en om meer te weten te komen over de dichtheid en / of hardheid van verschillende houtsoorten. Als je kinderen, huisdieren of een huishouden met veel mensen hebt, kun je overwegen om met de hand geschraapt en verweerd of met een staalborstel geborsteld hardhout te gebruiken dat kleine krassen en deuken meer verbergt dan uw standaard glad afgewerkte hardhouten vloer.

Houten vloer kopen

Een massief houten vloer heeft dikke planken

Standaard massief hardhouten vloeren hebben dikke planken en zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes. Een samengestelde vloerbedekking bestaat echter uit een laag massief hout bovenop talloze lagen zacht timmerhout multiplex. Het belangrijkste voordeel van deze houtsoort is de stabiliteit. De huidige trend van hardhouten vloeren met brede planken is gemakkelijk te realiseren met speciaal ontwikkelde producten in plaats van vaste producten. Bewerkt hardhout is slijtvaster in een omgeving met vocht.

Houten vloer kopen

 Let op de stijl van je huis

 Bij het kiezen van een houten vloer moeten je persoonlijke stijl en smaak en het interieur van je huis een rol spelen bij je keuze. In het bijzonder moet je goed naar je kasten, sierwerk, meubels en muurkleuren kijken om er zeker van te zijn dat het hout dat je kiest goed aansluit bij de andere designelementen in je huis. Wees ook voorzichtig en laat de huidige trends of rages uw vloerselectie bepalen – wat vandaag cool is, is morgen vaak verouderd.