25 januari 2022

Een golfplaat polyester voor een overkapping aanschaffen

2 min read
golfplaat polyester

Voor veel mensen is het belangrijk om van hun tuin een fijne omgeving te maken waar je rustig kan relaxen. Daarom kiezen veel ervoor om een tuinhuisje of overkapping te plaatsen om zo ongeacht de weersomstandigheden toch nog te kunnen ontspannen in hun achtertuin. Wat echter een noodzakelijk onderdeel is van een tuinhuisje of overkapping is dat het een golfplaat heeft op het dak zodat het bestand is tegen regen of hagel bijvoorbeeld. Om een goede kwaliteit golfplaat te vinden wordt de golfplaat polyester aangeraden.

Verschil tussen golfplaten

Golfplaatje.nl heeft allerlei verschillende golfplaten in het assortiment die allemaal variëren van materiaal, prijs en kwaliteit. Zo is de goedkoopste golfplaat die ze hebben de pvc golfplaat. De pvc golfplaat is enkelwandig, 86% lichtdoorlatend transparant en leverbaar in 12 lengtes.

Als je een duurdere golfplaat zoekt is de polyester golfplaat misschien wel geschikt voor jou, deze is 75% lichtdoorlatend en zoals de pvc golfplaat is deze ook leverbaar in 12 lengtes. Deze is verder goed bestand tegen elke weersomstandigheid. 

De duurste en eveneens de sterkste golfplaat die ze te bieden hebben is de driewandige polycarbonaat golfplaat. Deze is voorzien van een UV filter en is de sterkste op de markt. Deze zijn ideaal voor dakbedekkingen van overkappingen of carports.

golfplaat polyester

Hoe monteer ik golfplaten?

Wanneer je jouw golfplaten wilt monteren moet je er goed rekening mee houden om dat op het hoogste punt te doen. Er wordt aangeraden om 7 tot 10 bevestigingen te plaatsten per vierkante meter. Vervolgens als je het gaat bevestigen heb je houtdraadbouten en afstandhouders nodig. Wat ten strengste wordt afgeraden is om de golfplaat vast te spijkeren of vast te nieten wat wel wordt aangeraden is om de juiste benodigdheden te gebruiken bij het bevestigen van de golfplaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *