25 januari 2022

De voor- en nadelen van vloeren uitgelicht

2 min read

In iedere woning moet een vloer voldoen aan de omgeving en natuurlijk jouw wensen. Bij een vloerverwarming wil je natuurlijk een vloer die hiervoor bestemd is en zijn kwaliteit behoudt. Daarnaast heb je ook verschillende uitvoeringen in vloeren. Denk bijvoorbeeld aan tegels, planken vloer of een visgraat vloer. Hieronder hebben we een aantal vloeren met voor- en nadelen voor je uitgelicht. 

Houten vloeren

Een houten vloer bestaat al erg lang, maar blijft nog steeds populair om te leggen in woningen. In de meeste gevallen is dit gemaakt van eikenhout en wordt dit in plankvorm gelegd. Het voordeel van een houten vloer is dat deze een prachtige uitstraling heeft en elke vloer uniek is. Daarbij gaat een houten vloer lang mee. Een nadeel van een houten vloer is dat deze veel onderhoud nodig heeft en dat deze vloeren vaak duurder zijn dan andere. 

Laminaat

Laminaat is gemaakt van kunststof en kenmerkt zich door de vier lagen waaruit deze vloer bestaat. De bovenste laag bepaalt hierin uiteindelijk de sfeer. Een voordeel van een laminaat vloer is dat deze vaak laag in prijs is en een prachtige uitstraling heeft. Daarbij is de vloer makkelijk in onderhoud. Een nadeel is dat beschadigingen niet makkelijk verholpen worden. Ook is laminaat niet erg geluidsdempend. 

PVC

Een opkomende trend zijn de PVC vloeren. Ook deze vloer is gemaakt van kunststof en lijkt erg op een laminaat vloer. Een voordeel van een PVC in IJsselstein is dat er ontzettend veel dessins zijn. Daarnaast zijn deze vloeren makkelijk te onderhouden en geschikt voor vloerverwarming. Een nadeel van een pvc vloer is dat de vloer wat harder aan kan voelen en je deze vloer niet over een oude vloer heen kan leggen. Ben je op zoek naar een pvc vloer? Kijk eens bij Sluys wonen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *