25 januari 2022

De populariteit van de hottub

2 min read

Bubbelbaden doen het in Nederland heel erg goed. De functies wordt vaak gebruikt in Spa’s. Maar ook in de hottub van je buurman (die je stiekem bespioneert omdat je jaloers bent) kun je de functie terugvinden. Daarom is het ook bijna synoniem aan ontspanning en luxe, en niet meer weg te denken als gewilde functie in een Welltub hottub.

Maar wat doet het eigenlijk met je lichaam? Wat moet het voorstellen? En waarom was het überhaupt uitgevonden? Lees vooral verder, dan zal ik je het haarfijn uitleggen. Heb je weer eens wat waar je de gasten mee kunt vervelen op die verjaardag van je oma.

De positieve uitwerkingen van een bubbelbad

De uitvinder van de bubbelfunctie heeft het bedacht omdat zijn zoon leed aan een pijnlijke aandoening. Het scheen dat de warmte van het bad niet genoeg was. Daarom had hij de bubbels bedacht zodat het extra comfort zou brengen. En het werkte! Hij had aanzienlijk minder pijn toen hij in de hottub zat.

Nu is het niet veel anders. Het brengt nog steeds verlichting aan pijn, en mensen gebruiken het veelal om lekker te ontspannen. Doordat de bubbels worden geblazen in het bad worden de spieren gemasseerd en heb je een drijvend gevoel. Mensen die daarna uit het bad stappen zijn meestal zo ontspannen dat ze daarna meteen kunnen slapen. Daarom wordt het ook aangeraden om regelmatig een bad te nemen in een hottub als je slaapproblemen hebt.

Het resultaat is dus niet te betwisten. Het is niet een wondermiddel voor je pijntjes of iets dergelijks. Maar het maakt het leven wel een stuk draaglijker als je dagelijks last hebt van chronische pijnen.

Zeker in de afgelopen tijden is de populariteit van de hottub jacuzzi, spa en alles daartussenin enorm gegroeid. Als samenleving van Nederland die steeds meer Fulltime werkt en onder druk staat is het natuurlijk ook geen wonder. We zijn telkens weer op zoek naar nieuwe manieren om te ontspannen. Wat zal de volgende hype worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *