25 januari 2022

De houten vloer en vloerverwarming: kan het samen gaan?

2 min read
Houten Vloer

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming in huis. Veel producenten van vloeren zullen je het idee geven dat dit vooral te combineren is met een vloer van bijvoorbeeld pvc of een ander kunstmatig materiaal. Maar wist je dat je ook een houten vloer kunt combineren met vloerverwarming? Leer hier meer over de mogelijkheden.

Houten Vloer

Wat is vloerverwarming?

Een vloerverwarming betekent simpelweg dat de verwarming van je huis via de vloer gebeurt en dus niet via bijvoorbeeld radiatoren. Er zitten verwarmingsbuizen in de vloer, deze moeten speciaal worden aangelegd. Daar komt vervolgens een isolerend materiaal overheen met een vloer die de juiste warmtegeleiding kan geven. Voordelen van vloerverwarming zijn:

  • Je huis wordt geleidelijk warm. De warmte komt dus overal en je bent niet een specifieke hoek van de woning aan het verwarmen.
  • Het is een duurzame keuze. Er is bewezen dat je energie kunt besparen door op deze manier je huis te verwarmen. 
  • Het is goed voor de waarde van je woning. Vloerverwarming wordt steeds populairder dus steeds meer kopers zoeken er ook specifiek naar.

De vloerverwarming moet natuurlijk wel gecombineerd worden met een vloer die hier tegen kan.

Houten vloer en vloerverwarming

De meeste mensen denken dat hout geen geschikt materiaal is voor vloerverwarming. Dat klopt niet helemaal. Hout kan goed warmte geleiden en als het op de juiste manier is samengesteld dan kan het ook de vloerverwarming aan. Dit heeft alles te maken met de samenstelling van het hout. Het is daarom belangrijk dit altijd te checken bij de leverancier van de vloer. Zij weten als de beste wat de mogelijkheden van jouw nieuwe vloer zijn. Hout is bovendien van nature een warm materiaal dat ook warmte vast kan houden. Onder de streep is deze combinatie van vloerverwarming en hout dus een duurzame keuze waar je lang van kunt genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *