Geplaatst op Geef een reactie

Het maken van een huis tot een thuis

huis leegruimen

Of je nu een heel huis renoveert, de keuken verbouwd of een spatje kleur toevoegt om een woonkamer op te frissen – een huis opnieuw inrichten kan een moeilijke taak zijn. En als jij net zoals veel andere tegen een struikelblok aanloopt neem dan deze handige tips mee tijdens het designen van je interieur. 

Denk aan kleuren en stoffen

Begin met de kleuren die je wilt gebruiken – voor de geschilderde muren of behang, meubels, jaloezieën en gordijnen. De derde kleur zou een hoogtepunt kunnen zijn voor kussens, lampenkappen, bed quilts en accessoires zoals een tafelkleed of zelfs een schilderij. Drie kleuren zijn altijd beter dan twee – gebruik deze kleuren door de hele kamer.

huis leegruimen

Probeer voordat je verf en materiaal koopt

Vergeet niet dat kleuren kunnen veranderen afhankelijk van de verlichting, dus koop monster potten en verf. Verf ten minstens een A2-formaat, op de lichtste en donkerste muren in dezelfde ruimte – om te zien hoe het natuurlijke licht de schaduw beïnvloedt.

Hetzelfde geldt voor behang: tape behang monsters aan de muren en draperen grote terugloop eerbare monsters over bestaande meubels of pin ze aan bestaande gordijnen en jaloezieën. Ga achteruit en zie wat je ervan denkt!

Oud transformeren naar nieuw

Als je een leeg doek hebt is het makkelijker, maar vaker moeten we werken met bestaande banken of tapijten etc. Kijk goed naar het tapijt en kijk of je wilt werken met de kleuren erin. Misschien kan je opnieuw de oude favoriete stalen deur een nieuw te leven geven tot een stalen deur met glas? Beslis of je iemand bent die van patroon houdt of van een simpel design; traditioneel of eigentijds; en kijk naar een kleurenwiel of de natuur zelf om te zien welke kleuren bij wat gaan. Bijvoorbeeld, roze en rood met groen, oranje met bruin, geel met grijs en blauw.

Geplaatst op Geef een reactie

Selecteer de perfecte bedlamp of leeslamp!

Ga je ‘s avonds lekker op internet surfen, de nieuwste bestseller lezen of ontspannen met borduren terwijl je televisie kijkt? Het selecteren van de perfecte bedlamp is de sleutel om van deze activiteiten te genieten! Een beetje nadenken over jouw nachtkastlamp of leeslamp kan een groot verschil maken, dus hier zijn een paar tips van experts!

1. Denk aan de hoogte van jouw nachtkastje of nachtkastje. Je wilt dat de lampenkap direct licht van uw ogen afschermt en toch voldoende verlichting biedt voor een lees- of knutselwerk. De onderkant van de kap moet ongeveer 30 cm boven de bovenkant van jouw matras komen. Over het algemeen zijn lampen met een totale hoogte van 24 tot 28 inch ideaal, maar de hoogte van het nachtkastje kan zo variëren.

2. Kies zachte gloeilampen en zacht diffuse tinten. Je wilt dat het licht ontspant en toch voldoende zachte verlichting geeft voor de hele kamer, aangezien dit over het algemeen het laatste licht in de kamer is. Zachte gloeilampen voorkomen harde helderheid en helpen bij het ontspannen voor een ontspannen slaap.

3. Stijl is de kwaliteit van bed verlichting die het gemakkelijkst over het hoofd wordt gezien. Profiteer van de vele stijlen die beschikbaar zijn voor bedlampjes en maak die van een weerspiegeling van jouw individuele smaak en persoonlijkheid. Het comfort van een mooie lamp is gemakkelijk te onderschatten. Geef jezelf een leeslamp cadeau die je een gelukkig en ontspannen gevoel geeft als je hem elke avond gebruikt.

Waarom een leeslamp handig is

Zeker, de plafondverlichting in de slaapkamer is vaak zo helder dat je er gemakkelijk een boek kunt lezen. Toch mag u niet zonder een apart leeslampje! Het belangrijkste bij het browsen is immers het creëren van een gezellige sfeer en het kunnen focussen van de lichtbundel voor een optimale leeservaring. Dankzij een leeslamp kun je het leesgedeelte verlichten en een duik nemen in jouw spannende wereld van boeken, zelfs als jouw partner al slaapt. Het is ook een onmisbare helper als je ‘s nachts opstaat en zorgt ervoor dat je niet in het donker hoeft te tasten om heelhuids bij de deur te komen. Onze geheime tip: met een verlichtingssysteem onder de vloer vind je gemakkelijk je weg als je ‘s nachts opstaat zonder je slapende partner wakker te maken.

Geplaatst op Geef een reactie

Een stalen spiegel geeft je kamer een stoere touch

Staal, in combinatie met glas of met een spiegel, geeft aan je interieur een robuuste uitstraling. Hoe ver je met deze stoere uitstraling wilt gaan, bepaal je zelf. Hoe groter de stalen spiegel of hoe breder de lijst is, hoe meer hij in het oog springt. Een spiegel met een stalen frame is een typisch accessoire voor een industrieel pand. Maar ook in andere stijlen past dit type van spiegel perfect.

Je stalen spiegel in diverse interieurstijlen

Zoals hierboven al is aangegeven, is een spiegel met een stalen kader ideaal voor je industriële pand. Het sluit aan bij je stalen trap, het stalen onderstel van je tafel en stoelen of je metalen raamkozijnen. Maar waarom zou je ook niet voor je landelijke woning een spiegel met staal kiezen? Het kan perfect. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je stalen deurklinken of je metalen verlichtingsarmaturen. Als je een moderne woning met veel witte muren hebt, dan zet je deze stalen spiegel in als een stijlvolle eyecatcher. Je spiegel vormt een mooi contrast met de omgeving. En uiteraard zijn deze spiegels ook helemaal op hun plek in een retro woning. Kijk hiervoor eens bij de ovale spiegels. Je vindt er heel wat bijzondere vormen.

Groot of klein, ovaal, rond of vierkant?

Met de afmetingen en de vormen van je stalen spiegel kun je je eigen stijl creëren. Hou jij van een hele grote passpiegel? Of ga je liever voor een set kleinere spiegels? Een grote spiegel doet je ruimte groter lijken. Een kleinere spiegel is dan weer eerder een decoratief element in je kamer. Spiegels met vierkante of rechthoekige vormen benadrukken de stoere sfeer in je woning. Ovale, ronde of andere afgeronde vormen van je spiegel maken je interieur minder strak. Wil je een staande spiegel die je overal kan inzetten of hang je je spiegel liever aan de muur? Het kan allemaal, er is voldoende keuze. Zo vindt jij dé spiegel die perfect bij jouw interieur past.

Geplaatst op Geef een reactie

Brandmeldinstallatie: verplicht en hoog nodig

brandmeldinstallatie

Nog altijd zijn er veel te veel mensen die geen goede brandmeldinstallatie geïnstalleerd hebben in hun woning. Ben jij bijvoorbeeld de eigenaar van een pand dat je verhuurt? Dan is het jouw verantwoordelijkheid om te zorgen dat er een goede brandmeldinstallatie is en dat deze geregeld wordt gecontroleerd. Woon je echter in een koophuis en is het hele pand dus van jou, dan is dat jouw eigen verantwoordelijkheid. Alleen wanneer je huurt, dan kun je dit overdragen aan een ander.

brandmeldinstallatie

Hoe vind je een goede brandmeldinstallatie?

Brand is altijd een risico. Het kan je huis vernielen maar ook je leven kosten. Een brandmeldinstallatie is dus zeker geen overbodige luxe. Sterker nog: het is verplicht. Maar  hoe vind je nu een goede brandmeldinstallatie en waar moet je eigenlijk op letten? 

Rookmelders in meerdere kamers

Allereerst heb je rookmelders nodig. Deze kun je op meerdere plekken ophangen. Een rookmelder alleen beneden in de keuken bijvoorbeeld, is een beetje te weinig. Het is goed om te op meerdere plekken in het huis te plaatsen. Dan weet je zeker dat je van alle kanten beveiligd bent. Het is belangrijk dat je altijd gewaarschuwd kan worden, ook als er bijvoorbeeld brand ontstaat in een slaapkamer. Hoewel die kans kleiner is, kan het zeker wel gebeuren.

Nooduitgangen: waar moet je heen?

Het is bovendien goed om je eens te verdiepen in je brand routes. Dat wil zeggen: waar kun je heen vluchten en hoe, wanneer er brand is? Als je hoog woont, kun je overwegen een brandladder aan te schaffen. Deze kun je bijvoorbeeld tegen de gevel bevestigen.

Geplaatst op Geef een reactie

Zo vind je een goede makelaar in Zaltbommel

Monumentaal pand

Het kopen van een huis is al lang niet zo lastig geweest als nu. De woningmarkt is compleet oververhit en er is een behoorlijk tekort aan huizen. Dat geldt voor de huurmarkt maar ook zeker de koopwoningen. Een makelaar in Zaltbommel kan je bijstaan in het vinden van een  huis. Sterker nog: een huis kopen zonder makelaar is bijna niet te doen in deze tijd. Ben jij opzoek naar een koophuis en vis je steeds achter het net? Dan heb je wellicht baat bij een goede makelaar. Maar hoe vind je nu een goede? Nou, met deze tips.

Laat je adviseren

Niets is zo efficiënt als mond-op-mond-reclame. Als iemand in je omgeving een zeer positieve ervaring heeft met een bepaalde makelaar dan is dat natuurlijk in alle gevallen heel gunstig. Vraag daarom rond in je omgeving: welke makelaar hebben vrienden en familie gebruikt, en waren ze daar blij mee? Let dan vooral ook op dat deze mensen in dezelfde stad zochten als jij, want een netwerk is minstens zo belangrijk. Daarmee komen we al gauw bij het tweede punt.

Monumentaal pand

Kijk naar het netwerk dat ze hebben

Zijn het alleen aankoopmakelaars maar ook verkoopmakelaars? En als ze allebei doen, wat doen ze dan meer? En wat voor koophuizen bieden ze aan? Zijn ze actief in de buurt waar jij graag wil wonen of doen ze daar eigenlijk bijna niks? Dit zijn allemaal vragen die jij jezelf en dus je makelaar moet stellen voor je een keuze maakt.

Geplaatst op Geef een reactie

Tips voor kindvriendelijk interieur

kindvriendelijk-interieur

Als je een gezin hebt met kinderen gaat er niks boven een heerlijk thuisgevoel voor jou en de kinderen. Hierin wil je natuurlijk dat het interieur gezellig en tegelijkertijd kindvriendelijk is. Als je een gezin hebt met kinderen heb je meer ruimte nodig, zowel voor zitplekken als opbergruimte. Wij geven je tips voor een kindvriendelijk interieur. 

Grote meubels

Zorg voor grote meubels! Je zal merken dat je kinderen bij je gaan zitten of meer ruimte in beslag nemen. Hiervoor is een hoekbank dus zeer geschikt. Je kunt er ook voor kiezen om een bank op maat te laten maken bij Meubelmakerij Wielink. Daarnaast heb je ook meer ruimte nodig om te eten, waardoor je een grotere eettafel nodig hebt. 

Opgeruimd en netjes

Maak gebruik van meubels met veel opbergruimte. Kasten met veel opbergruimte zijn essentieel, zodat je onder andere kinderspeelgoed op een veilige plek kunt opbergen. Maar het gaat verder dan het plaatsen van kasten met veel opbergruimte. Denk aan salontafels met opberglades of banken met opbergruimte. Zo kun je slim gebruik maken van alle meubels en de opbergruimte. Kies meteen voor de makkelijke weg door naar een meubelmaker in Hattem te gaan. Die maakt alle meubels precies op maat, zodat jij straks bent voorzien van mooie en functionele meubels. 

Materiaal

Helemaal als je kleine kinderen hebt, is het belangrijk om juiste beslissingen te maken in het materiaal van het interieur. Scherpe uiteinden of materiaal wat snel kapot gaat, is materiaal dat je in huis moet vermijden. Naast dat het materiaal schade kan toebrengen aan jouw kinderen, is het ook belangrijk om te kijken naar materiaal wat de kwaliteit behoudt. Kinderen morsen, krassen en ontdekken alles met hun mond. Het materiaal waarvoor je gaat moet hier wel tegen bestand zijn. 

Geplaatst op Geef een reactie

Wat is HPL en waar wordt het voor gebruikt?

HPL

Sommige materialen kennen we allemaal, zoals hout, glas en meer. Maar er zijn ook materialen en termen waar je wellicht nog nooit van hebt gehoord. Het zou zelfs kunnen dat je ze dagelijks ziet en niet weet dat je met dit materiaal te maken hebt. Een mooi voorbeeld hiervan is HPL. Dit materiaal en deze afkorting zijn algemeen niet heel bekend, terwijl je er ongetwijfeld wel eens mee te maken hebt gehad in het dagelijks leven.

HPL

Wat is HPL?

De afkorting HPL staat voor high pressure laminate. Het is dus in feite een soort laminaat. Het is zelfs hoge druk laminaat. Dat wil zeggen dat het extra sterk is. HPL is opgebouwd uit meerdere lagen die samengeperst ofwel gelamineerd worden onder zeer hoge druk. Dat zorgt voor een eindproduct dat heel dicht en hard is. Het is daardoor extra stevig. 

Hoe het wordt gemaakt

Dat extra stevige laminaat bestaat dus uit meerdere lagen. Een HPL plaat wordt meestal gemaakt met een kern die van papier of houtvezel is gemaakt. Dat krijgt vervolgens twee toplagen. De kern bestaat zelf ook weer uit meerdere lagen die worden samengeperst onder hoge temperatuur. 

Waar het wordt gebruikt

Dit materiaal wordt doorgaans veel buiten gebruikt. Het is namelijk heel stevig en kan dus veel hebben. Dat geldt ook voor heftige weersomstandigheden. Normaal laminaat zou namelijk niet lang overleven in de buitenlucht. Maar je kunt HPL natuurlijk ook binnen gebruiken. Dankzij de hardheid en zeer dichte structuur wordt het namelijk ook veel gebruikt op plekken waar hygiëne belangrijk is. Dan moet je onder andere denken aan ziekenhuizen maar ook verzorgingstehuizen, badkamers en nog veel meer plekken. Het materiaal is namelijk niet alleen heel hard maar ook zeer makkelijk schoon te maken. Bij hout laminaat kan het namelijk lastig zijn om met water schoon te maken omdat het laminaat hierdoor kan verbuigen. 

Geplaatst op Geef een reactie

Tuintips, kies voor een varen

laurier Novita

De border in de tuin is prachtig te maken door te kiezen voor een varen plant. Hierin zijn verschillende soorten:

 • Geschubde mannetjesvaren
 • Rode sluiervaren
 • Struisvaren
 • Oosterse struisvaren
 • Koningsvaren
 • Kettingvaren
 • Eikvaren
 • Tongvaren
 • Dwergnaaldvaren
 • Zwaardvaren
 • IJzervaren
 • Niervaren
 • Wijfjesvaren
 • Hoefijzervaren
 • Japanse regenboogvaren
 • Stijve naaldvaren
 • Bolletjesvaren

Ongetwijfeld is er wel een varen plant te vinden die in jouw tuin past. Een varen is eenvoudig te verzorgen en er zijn exemplaren die zorgen dat je het hele jaar door een groene tuin hebt. Lees verder om te weten te komen waar een varen het beste kan staan, en hoe voor de varen te zorgen.

Waar niets kan, daar komt de varen

Tuintips geven is altijd juist het moeilijke aansnijden. Wat kun je met een border aan de noordkant van de woning? Het is daar immers donker, koud en nat. Op zo’n plek doet een varen het bijzonder goed. Er zijn varens die de volle zon overleven, maar daar is alles mee gezegd. Bij varens kunnen de bladeren verdrogen, op een schaduwrijke plek is dat niet het geval, en is de varen plant dat groene sieraad in de tuin. Nu is een border aan de noordkant van een pand een extreem voorbeeld. Meestal loopt op zo’n plek de bestrating tegen de gevel omdat menige niets met zo’n border aankunnen. In het bos is goed te zien waar varens het goed te doen. Je ziet ze niet in de volle zon, maar aan die bosrand aan de noordkant van het bos, en vaak tegen een greppel. Een varen weet zelf wel waar het goed groeit, en zo kan iedere tuinman de meest ideale plek zien; de varen zelf geeft de tuintips.

De varen is gewoon die makkelijke plant

Een varen in de tuin is altijd een groot succes. Varens kunnen tegen lange periodes van droogte, en de meeste exemplaren blijven het hele jaar door groen. Omdat er zoveel rassen zijn is er altijd wel een exemplaar te vinden die in jouw border past. Wat rest is het aantal en de globale prijs; je moet rekenen op vijf varens per vierkante meter, en een varen kost ongeveer tweeënhalve euro per stuk.

Geplaatst op Geef een reactie

Een waterdicht dak

dak

Niks is vervelender dan lekkage in huis, vooral in de wintermaanden wanneer het kouder wordt. Dit is het teken dat jouw dak een opknapbeurt kan gebruiken en dit natuurlijk waterdicht moet worden. Om jouw dak waterdicht te krijgen zijn er een aantal tips die wij je mee willen geven wanneer je met het opknappen begint. 

Hellend dak en plat dak

Een hellend dak is vaak beter bestand tegen water dan een plat dak. Dit komt, omdat een water van een hellend dak afvalt en op een plat dak langdurig blijft liggen. Wanneer je een plat dak hebt, kies dan voor PVC of EPDM. Dit zijn materialen die ervoor zorgen dat jouw dak langer mee gaat en waterdicht is. EPDM is bijvoorbeeld terug te vinden in Prefab dakgoten

Goede dakgoten

Het water komt uiteindelijk terecht in je dakgoten. Je zult er dus voor moeten zorgen dat jouw dakgoten nog lang mee kunnen gaan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor kilgoten, die ervoor zorgen dat het water op de juiste manier word afgevoerd. Voor goten of onderdelen voor montage, onderhoud of repartie kun je goed bij GootTotaal terecht.

Dakbedekking

Wanneer jouw dakbedekking er al voor langere periode ligt, is deze hoogstwaarschijnlijk aan vervanging toe. Dakbedekking biedt een beschermende laag op het dak wat ervoor zorgt dat deze bestand is tegen water, sneeuw en tocht. Daarnaast heeft dakbedekking een isolerende werking doordat het beschermd tegen zon, wind en hitte. 

Dakpannen

Bij huizen met een hellend dak zorgen de dakpannen ervoor dat het water op de juiste manier wordt afgevoerd. Door het opbouwende systeem van dakpannen kan er geen water doorheen komen. Zorg er daarom voor dat de dakpannen nog van goede kwaliteit zijn en dat er geen dakpannen ontbreken.

Geplaatst op Geef een reactie

Wat moet je doen bij glasschade Gemert?

glasschade Gemert

Het is erg vervelend als er schade is ontstaan aan één of meerdere ruiten. Er zijn een aantal verschillende bedrijven die je kunt inschakelen bij glasschade Gemert. Veel mensen vinden het lastig om een van deze bedrijven te kiezen om hun glasschade te repareren. Dat komt doordat veel mensen niet goed weten waar ze op moeten letten wanneer ze een glaszetter uitzoeken. Het is niet gek dat veel mensen dit niet weten. Je hebt immers bijna nooit de diensten van een glaszetter nodig. Daardoor heb je bijvoorbeeld niet één vast bedrijf waar je altijd klant bent. 

glasschade Gemert

Waar voldoet een goede glaszetter aan?

Het is belangrijk om op een aantal zaken te letten als je een glaszetter zoekt voor een klus bij jou thuis. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om uit te zoeken of een bepaald glaszettersbedrijf goed werk levert. Je kunt dat op verschillende manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld mensen vragen die al eerder klant zijn geweest bij het glaszettersbedrijf. Zij kunnen je vertellen over hun ervaringen met het bedrijf. Op die manier kun je er achter komen of het bedrijf bij deze klant goed werk heeft geleverd.